Visste du detta om Larz Kristerz?

Larz Kristerz

Visste du detta om Larz Kristerz?

Hejsan.

Vad roligt att så många uppskattade våra musiktips på våra låtar som hamnat i skymundan. En spellista med alla låtarna hittar du här:

Nu kommer ett inlägg med saker som Du kanske inte hade koll på vad gäller Larz Kristerz. Kommentera och dela gärna.

Visste du detta om Larz Kristerz?

  1. Larz Kristerz är det enda dansbandet i historien som legat 1:a på albumlistan OCH singellistan samtidigt. Albumet “Hem Till Dig” låg etta på albumlistan i tre veckor 2009 och samtidigt låg låten “Carina” etta på singellistan. En rolig anekdot är att bandet U2 låg etta på albumlistan över hela världen förutom Sverige, där låg Larz Kristerz 1:a.
Andra veckan som L-K låg 1:a lyckades inte U2:s nya album knipa placeringen.

2. Larz Kristerz har ett tåg uppkallat efter sig. Ett av Tåg i Bergslagens tåg som går mellan Borlänge och Örebro är uppkallat efter Larz Kristerz som en hyllning till framgångarna i dansbandskampen som satte Älvdalen och Dalarna på kartan.

3. 2015 spelade Larz Kristerz på prinsessan Sofia och prins Carl-Philips fest inför sitt stundande bröllop. Festen hölls i Bergrummet på Skeppsholmen i Stockholm och Larz Kristerz spelade ca en timme efter den stora middagen.

Bild efter Larz Kristerz spelning för prinsparet.

4. Larz Kristerz turnébuss gick av efter uppträdandet på “Allsång på Skansen”. Den gamla bussen “Gula Faran” fick arbeta flitigt under Larz Kristerz första turné efter dansbandskampen. Efter uppträdandet på Sollidsscenen på Djurgården i Stockholm så knäcktes bussen och den bakre delen lossnade. Efter att ha dragit ihop bussen med grova spännband rullade Larz Kristerz vidare mot nya äventyr.

Larz Kristerz turnébuss 2009.

5. Larz Kristerz fick motorstopp i en rondell i Filipstad. På resan mot spelning på Gustaf Fröding Hotell i Karlstad skulle chauffören Yngve precis rulla ut ur rondellen i Filipstad när bussen plötsligt gav upp och stannade. Larz Kristerz blev stående i nästan 4 timmar i väntan på hjälp. Tillslut kom dom iväg och det blev riktigt bråttom att hinna packa upp all musikutrustning men som i en film så löste det sig som tur var.