Vad Lyssnar Larz Kristerz-Trond På?

Larz Kristerz

Vad Lyssnar Larz Kristerz-Trond På?

Då var det dags för “nästa man till rakning” som farsan brukade säga när man som blott elva år stod i kö till kvällens tandborstning. Innan kön bildades så var vi fyra bröder som slogs om platserna till den ärofyllda uppgiften att borsta sina egna tänder…

Till Tronds låtar. Som många vet så gillar Trond riktigt bra country. Det är inte många som kan skryta om att ha sett storheter som Ronnie Milsap och Johnny Cash med flera. Nu har Trond valt ut sina absoluta favoritlåtar just nu.

Här kommer listan:

  1. Wendel AdkinsBack To Back är en underbart härlig roadtrip-låt. Tänk Er i en risig cheva genom Nevada med Los Angeles barer som mål eller varför inte en tripp längs Mississippifloden från New Orleans upp till Nashville! Denna låt MÅSTE finnas med på spellistan på en USA-roadtrip!
  2. Doobie Brothers med Toby Keith –Long Train Running Doobie Brothers LIVE at Ryman, Nashville exakt samma vecka som vi i Larz Kristerz spelade in skivan “Från Älvdalen Till Nashville”. Där stod dom och spelade sina hits på RYMAN! Var vi där…. -Nej! (Varför kan jag inte svara på…)
  3. Larz KristerzDo You Wanna Ride My Cadillac tillsammans med The Boppers skapade vi 2000-talets hetaste 50-talslåt! Lyssna på hög volym och på körerna och spelglädjen på den här dängan så kommer du att förstå vad jag menar.
  4. Waylon JenningsOnly Daddy That’ll Walk The Line långa låttitlar funkar! När hörde vi en låt på radio med fler än fyra ord i låttiteln? Detta är verkligen en av Waylons största låtar och när man lyssnar på arrangemangen och dåtidens “nytänk” inom countrymusiken så förstår man att Waylon är en av herrarna som förtjänar att bli avmålad tillsammans med Willie Nelson, Merle Haggard, Kris Kristofferson och Johnny Cash på en 10 x 10 meter stor vägg inne på The Stage på Broadway i Nashville!

Här kan ni lyssna på hur det låter när Trond åter igen får spela bas på en Waylon Jenningslåt tillsammans med Larz Kristerz! (Senast var på countryfestivalen i Furuvik då vi spelade Lonesome On’ry and Mean) Här spelar vi LIVE på Bliktpunkten i Nusnäs tillsammans med Texas-killen och nära vännen Travis Green:

Tack Trond Korsmoe för dessa musiktips! Vill ni tjuvkika på hela listan så finns den här. Glöm inte att följa listan! Och glöm för Guds skull inte att FÖLJA LARZ KRISTERZ på Spotify.

Nästa gång ska vi kika lite på vad Robban lyssnar på.

Over and out!

 

/Anders