Vad Lyssnar Larz Kristerz-Mattias på?

Larz Kristerz

Vad Lyssnar Larz Kristerz-Mattias på?

Glad påsk och välkomna till detta blogginlägg i raden av fem där jag har fått äran att presentera fyra låtar var från samtliga medlemmar i Larz Kristerz inklusive undertecknad.

Vi kör igång direkt utan omsvep och vackra ord, vi börjar helt enkelt med Mattias favoriter!

Vad lyssnar Mattias på?

Här kommer Mattias fyra favoriter på ett bräde:

1.Eagles – Heartache Tonight

The Eagles släppte denna fantastiska låt som singel år 1979 och är låt Nr 1 på B-sidan av albumet “The Long Run” från samma år. Låten är skriven av bandets trummis Don Henley och är än idag en låt som står starkt emot det mesta.

2.Delbert McClinton – Weatherman

Delbert är född 1940 och är fortfarande ett namn som står sig starkt på rock- och bluesgenren. Just denna låt är otroligt genomtänkt med sköna blåssektioner och har ett skönt gung. Mest känd är nog låten ifrån den klassiska filmen “Groundhog Day” med Bill Murray i huvudrollen.

3.Tina Turner – Proud Mary (Live in Arnhem 2009)

Det finns knappt några ord för att beskriva Tina Turners känsla för musik och artisteri. Denna live-version av John Fogertys klassiker gör att hela Falun skakar i sina grundvalar!

4.Kjell Gustavsson Rythm & Blues Orchestra – Why Why Why

Man blir stolt att vara svensk när man hör Kjell Gustavsson dra igång sin Rhythm & Blues Orchestra. Att vi har så här fantastiska musiker i lilla Sverige gör mig varm i hjärtat. Här har Mattias valt en låt ifrån deras bluesiga sida. Fantastiske Sven Zetterberg är sångmässigt “out of this world” på denna låt. Detta är världsklass!

Nästa vecka får vi veta mer om Tronds musiksmak så kika tillbaka!

Spellistan på låtarna hittar ni här: Larz Kristerz Favoriter -Så kan ni gissa vem som gillar vilka. 🙂

Mvh

/Anders