Nytt skivbolag och ny skiva på G!

Larz Kristerz

Nytt skivbolag och ny skiva på G!

 

LARZ KRISTERZ BYTER SKIVBOLAG OCH SLÄPPER NY SKIVA

Larz Kristerz konkurrerar om titeln ”Sveriges Största Dansband” efter sitt stora genombrott i och med segern i Dansbandskampen 2008, tio framgångsrika studioalbum och ett tusental spelningar sedan 2001. Nu har de skrivit på för Playground Music och en ny platta är i görningen.

”Vi i Larz-Kristerz ser fram emot ett kreativt och långvarigt samarbete med Playground. Vi tar steget från majorbolag till indielabel, vilket passar oss fint nu. Playground verkar veta vad de håller på med. Vi hoppas att båda parter ska ha ömsesidig glädje och nytta av varandra,” säger Peter Larsson, sångare i Larz Kristerz.

Producent för nya albumet blir Sören ”Sulo” Karlsson som även är delaktig i låtskrivandet.

”Jag är otroligt glad att få jobba med Larz Kristerz,” säger Lars Tengroth, A&R på Playground Music. “De är en enastående välfungerande orkester som har full koll på alla bitar, från låtskrivande och skivproduktion, till image, scenkläder, ekonomi, turnélogistik och aktivitet på sociala medier. De verkar vara ett sammansvetsat och stolt gäng som bor kvar i Älvdalen. Musikaliskt ligger de egentligen ganska nära den brittiska pubrocken från mitten av 70-talet innan den transformerades till punk. Kluriga texter och svängiga låtar.”

Larz Kristerz spelar för närvarande krogshow i Tällberg för sjunde året i rad, årets show heter Rätt Å Slätt, precis som bandets senaste album som släpptes 2016.

Det nya albumet väntas komma i mitten av 2018.