Musiktips 2 från Larz Kristerz

Larz Kristerz

Musiktips 2 från Larz Kristerz

Hejsan hoppsan!

Senaste musiktipset blev väldigt uppskattat och många hörde av sig och berättade att dom hade hittat nya favoritlåtar. Verkligen kul att så många engagerar sig, all kärlek till Er!

Den här gången tänkte vi lista några fler låtar som hamnat lite i skymundan i våran Spotify-katalog. Förhoppningsvis kan vi erbjuda något som är nytt för just Dig.

Vi kör igång!

Alla låtarna finns samlade i en spellista, “Larz Kristerz Udda Fåglar” som man hittar här.

Musiktips 2:

Snälla Sanna -Inspelad i Strawberry-studion i Moholm, januari 2018. Låten är skriven till oss av Eva Eastwood. Låten handlar om en kärlek som från ena parten verkar ha blommat över och tillsammans med det akustiska soundet, Peters vemodiga sång och Idde Schultz stämma blev detta en av de låtar som vi verkligen trodde skulle bli en radio-hit. Så blev inte fallet och på spotify är det, konstigt nog en av våra minst spelade låtar. Vi hoppas att vi kan ändra på det nu.

Jag Vet -En svensk version av Kjell Gustavsson & The Rhythm n Blues Orchestra’s “I Know” och självaste Billy Opel står för den svenska texten. En härlig Rock’n’ Roll-låt som fallit mellan stolarna och som behöver komma upp lite i ljuset. Notera det välkända introt som vi lånat ifrån en mycket känd svensk schlager 1968.

Så Som Vi Älskade En Gång -En förbisedd duett skriven av Tobbe Eriksson och Sulo. Peter och Idde levererar en känslosam duett i brustna hjärtans tecken. Tobbes solo på Hammond B3 är alldeles utsökt.

Bara Vara -En countrydoftande låt av Sulo om att ta dagen som den kommer. Låten spelade i in 2015 i Sound Habits studio på Bastugatan på söder i Stockholm och som släpptes på samlingsskivan “Våra Bästa” och den försvann då tyvärr lite i skymundan. LK-spelglädje när den är som bäst och tillsammans med Mike Johnson’s glittrande steel-guitar är detta en av de låtarna som vi gillar allra bäst.

Den Som Älskar -Från skivan Små Ord Av Guld, 2010. En Doo-Wop-inspirerad 60-talslåt signerad Peter Larsson. Soundet har inslag av storheter som Del Shannon och Danny & The Juniors och tar oss tillbaka till det tidiga 60-talets musik, Mel’s Drive-In i San Fransisco, vaxade frillor och uppvikta Levi’s 501. Bara att njuta.

När Radion Spelade Rock’n’Roll -Maffigt amerika-blås, insmugna små godbitar från 50- och 60-talets kändaste gitarr-riff. Chuck Berry, Beatles, Eddie Cochran med flera. En historielektion med referenser till en tid då allting verkade vara lite lättare. Låten skriven av Sulo.

Lycka Till -Rock’n’Roll på Philips Philicorda och eldigt upright-piano som vi framförde första gången i SVT’s succé “Moraeus Med Mera”. Låten släpptes 2013 på skivan “Det Måste Gå Att Dansa Till” som spelades in i Strawberry-Studion i Moholm och som producerades av Figge Boström. Skivan är den mest spelade på spotify men denna låten behöver lite mera ljus på sig. Det svänger och man blir glad.

Det var lista nummer 2 och alla låtar från dessa inlägg hittar du samlade i en spellista här. Gå in och följ listan och framförallt lyssna, kanske hittar du någon ny favorit i denna godispåse.

Over and Out!

//Larz Kristerz