God Fortsättning & Musiktips från Larz Kristerz

Larz Kristerz

God Fortsättning & Musiktips från Larz Kristerz

Hejsan!

Nu har vi stängt dörren till 2020 och förhoppningsvis går vi mot ett ljusare år vad gäller pandemin och våran möjlighet att få framföra musik inför publik. Vi har så klart flera planerade event laddade för 2021 och redan i februari tar vi och släpper tre helt nyskrivna låtar på Spotify!

Senaste låten vi släppte kanske Du redan har lyssnat på. Den heter Claras Clown och spelades in hösten 2019. Låten är skriven av den fantastiske vännen och kollegan Eva Eastwood. Vill du lyssna så klicka här.

När vi ändå är inne på ämnet Spotify så tänkte vi göra en lista med låtar som Du kanske har missat? Det är låtar som hamnat lite i skymundan för de stora hitsen men som vi verkligen vill att Du kollar in på spotify, och gillar Du så lägg till den i din spellista eller dela på dina sociala medier.

Här kommer listan (klicka på låten för att lyssna):

Last Date -Inspelad 2009 i Orsa och är en klassisk “instrumentalare” men denna gång med sång från våran forne medlem Stefan Nykvist samt glimmrande gitarrspel av Trond Korsmoe på sin röda Stratocaster. Last Date med text har sedan uppmärksammats och spelats in av bland annat Lasse Stefanz på senare år.

Optimisten -Inspelad 2011 i Nashville, TN. En redig rockabilly-rökare med countryfiol av giganten Larry Franklin (Bl.a. Chet Atkins) och twangiga gitarrsolon signerade Anders Tegnér. Låten är skriven av underbara Eva Eastwood.

Good Hearted Woman -Från samma skiva som ovanstående låt. Waylon Jennings och Willie Nelsons odödliga låt i en duett eller “triett” av Stefan Nykvist, Peter Larsson och våran Nashville-producent Walt Aldridge. Steel-guitar av Mike Johnson (Willie Nelson, Kenney Chesney, Charlie Pride, Glen Campbell, Ronnie Milsap, Josh Turner, Brad Paisley m.fl.). Ett måste i spellistan för dig som gillar country.

Du Gör Mig Lycklig -Johan Moraeus. (Underbart m.fl.) Ett bortglömt mästerverk! Riktigt skön LK-pop med stark refräng men som tyvärr blivit lite bortglömd. Kolla in den!

Förlåt -Billy Opels mest mörka låt någonsin? Stark text om otrohet och brutna löften. Stark 60-talsinfluens med blues och soul-krydda. Sista dagen i studion och det var bara Anders och Stefan kvar i studion när sång och gitarr spelades in. Stefan Nykvists sånginsats är bland det bästa han har gjort i sin karriär. Gitarrsolot som levereras av Anders Tegnér på en gammal, sliten, halvakustisk Gibson-gitarr genom en Fender TwinReverb med volymen på 11 tillsammans med blås-sektion och körer in på låtens brygga är något som får den mest härdade att fälla tårar en regnig tisdagkväll. Tobbe Eriksson fick tyvärr spela in orgeln med en Nord-Electro eftersom Hammond B3:an tyvärr brann upp under låtens klimax.

Nu Har Det Hänt Igen – Peter och Anders första låt som dom skrivit tillsammans. Ronny Norberg från Tallkrogen briljerar på munspelet och Morgan Tegnér’s insats på steel-guitaren är som hämtat ifrån Tootsie’s Orchid Lounge i Nashville. Låt dig vaggas in i Larz Kristerz 2013-sound med var man vid sitt instrument och ren och skär spelglädje rakt igenom. Låten spelades flitigt på dansbanorna under några år men har nu lagts till historien. Kanske kommer den igen, vem vet.

Den Riktigt Sanna Kärleken -Ännu en glimmrande insats av låtskrivaren och artisten Gunnar Bäcke. Tobbe Eriksson sjunger denna som om den vore skriven för hans röst. Tillsammans med 12-strängade Hagström-gitarr och glimmrande stämmor så doftar det både Eagles och 60-tal.

Din För Evigt -Stark text om svek och bitterhet signerad Sören “Sulo” Karlsson. 80-tals feeling och med LK’s speciella tänk att kunna blanda stilar ohämmat. Steel-guitar av tidigare nämnda Mike Johnson och fantastiskt producerat av Figge Boström i Streaplers gamla studio i Kungälv 2014.

Stoppa I Fickan -Sanningen i en ask? Text och musik av Peter och Anders. Trond Korsmoe och Mikael Erikssons år av musicerande speglar svänget, det är som en boogie-maskin som tuggar sig fram med finess över en potatisåker i Älvdalen. Höfner-bas och ko-klocka är nyckeln till njutning.

Då Kommer Jag Tillbaka -Så här har Larz Kristerz bara låtit just på denna låt. Äkta radio-pop/country signerad Anders Tegnér. Micke Eriksson smackar stenhårt på virveln och Tobbe Eriksson spelar “Daniel Powter-piano” så nackhåren reser sig. Tyvärr så är kommersiell radio väldigt enkelspårig och mycket villig att stoppa in musik i sina olika fack så detta blev platt fall som mycket annat som dansband försöker producera. (Ej bitterhet, endast sanning.) Kolla in denna låt om du gillar pop-country.

Låt Stjärnorna Falla -Metaforerna haglar i denna karamell som fallit mellan stolarna, låten är skriven av succé-duon Peter Larsson och Sulo Karlsson. Vi ville mycket med denna låt och arrangerade den med stor respekt, Tobbe Eriksson är hjärnan bakom detta coola arr. Det är Mello, Per Gessle, ABBA, Slade och BB King på samma gång. Att blanda hej vilt brukar vara våran specialitet och kanske gillar Du denna godbit som har det mesta!

Showen Ska Aldrig Ta Slut -En låt till alla våra fans. Stark text av David Lindgren (Darin m.fl.) Utan Er är vi ingenting. Showen ska aldrig ta slut!

Vem Ska Älska Dig I Vinter -Skriven av Peter Lemarc och Sulo Karlsson. Tobbe Eriksson gör en helt magisk insats på denna låt, både sångmässigt och bakom pianot. Tillsammans med Idde Schultz stämsång är detta en klassisk låt i all sin prakt innan folk knappt lagt märke till den, missa nu inte denna!

Riktig Rockabilly -Chuck Berry på skottkärra. Rytmkompet är faktiskt spelat på en gammal skottkärra som Micke Eriksson trakterar med briljans! Låten är skriven av Ulf Georgsson och Anders Tegnér och var tänkt som en countrylåt men som till slut blev till riktig rockabilly. 😉

Nu hoppas vi att det var någon nyhet presenterad för Dig i denna lista. Som sagt så kommer tre rykande färska låtar ut under januari så du som redan har koll på hela våran låtlista har något nytt att se fram emot, alla ni andra kan fortsätt upptäcka en massa trevliga låtar. Glöm inte att FÖLJA oss på Spotify när du ändå kikar in.

Hoppas ni uppskattade detta inlägg. Dela och kommentera så kommer vi att göra flera.

Häng med oss. Både här och på Youtube, Facebook , Instagram och Twitter.

Varma Kramar från oss i /Larz Kristerz!