En Premiärhelg med nästan brutna ben och datorkaos!

Larz Kristerz

En Premiärhelg med nästan brutna ben och datorkaos!

Larz Kristerz tillsammans med Mats Ingels

En sprakande premiär!

I helgen rullade våran julshow igång med dunder och brak i ett krispigt Tällberg där norrskenet smekte natthimlen över Siljan. Emottagandet ifrån publiken var helt magisk under både fredagen och lördagen. Vi började dock förbereda showen på plats på Klockargården redan under onsdagsmorgonen.

Tidspress, krångel och silvertejp

Efter en hel del krångel så lyckades vi tillslut repetera igenom hela showen under onsdagskvällen med trötta huvuden efter en lång dag. På torsdagskvällen skulle generalrepetitionen ske inför publik och vi kände lite stress krypa upp längs ryggraden men dagen gick och pusselbitarna sattes på plats en och en ända tills våran två-aktersshow kändes klar och redo för allmän beskådan. Dock visade det sig att det fanns detaljer att finslipa, vilket är meningen med en generalrepetition. Till exempel så visade det sig att Kent Lindén rör sig ganska mycket på scenen, (hur kunde vi INTE räkna med det). Konsekvenserna blev sådana att mikrofonstativen rasade som tallskog i en tornado samt att Kent själv höll på att ge sig själv skallskador och brutet ben då han vid ett tillfälle lyckades trampa fel, välta en högtalarlåda och dråsa rakt in i väggen bakom sina keyboards. Vi löste mikrofonstativ-problemet med silvertejp. Kent Lindén-problemet var svårare att lösa då man ju inte kan tejpa fast hela Kent på scenen…eller?

Mats Ingels, kung av underhållning och känd från Rederiet…?

Vår kollega och nära vän Mats Ingels gör ett fantastisk arbete i form av publikuppvärmning med mera. Publiken kan känna sig trygga när Mats med van hand bjuder på fenomenal underhållning. Hans längtan efter att få spela trummor i Larz Kristerz genomsyrar showen, på gott och ont. Mats har berättat att han är -“känd från Rederiet”, men när vi väl konfronterar honom så är tongångarna andra. Desperata försök att få komma upp på scenen tillsammans med oss mynnar ut i något vackert, frågan är ju om han lyckas nästla sig ända bak till trummorna. Den som har biljett får veta. Den som inte har biljett kan boka här. Att underhålla publik är verkligen något som Mats har rutin på vilket visade sig under lördagsshowens inledning då datorstrul i form av HDMI-kabel i hink med is, satte käppar i hjulet. När folk, efteråt frågar -“var det inplanerat i showen?” så vet man att Mats kan förvandla ett smärre dråpslag till äkta underhållning direkt ifrån hjärteroten in i publikens själar. Detta utan att en enda svettpärla trängs fram i pannan på honom. Om något går galet så skjuter Mats från höften och träffar alltid med kärlek rakt in i hjärtat. Så lämna skämskudden hemma och förbered dig på en mycket underhållande kväll om du tänkt, eller redan har bokat din biljett.

Sista helgen busar vi

När det är dags för finalhelg, (15-16/12) så kan det hända att vi busar till det lite för varandra på scenen och ingen går säker. Vill man uppleva det på plats så boka din biljett redan nu. Jag personligen är lika spänd varje sekund på scenen eftersom min sambo är höggravid och risken att man får springa av scenen och åka in till BB ökar för varje helg. Förhoppningsvis kommer jag att få stå kvar på scenen alla resterande shower.

Tre helger kvar

Nu återstår följande datum:

1/12 (Biljetter finns)

2/12 (Biljetter finns)

8/12 (Biljetter finns)

9/12 (Biljetter finns)

15/12 (Biljetter finns)

16/12 (Biljetter finns)

Missa inte chansen att uppleva detta.

Kramar

/Anders

-Larz Kristerz