En pilsner i juni

Larz Kristerz

En pilsner i juni

Vi rullar igenom Kroktorp i detta  nu. Solen kastar obarmhärtigt sitt sken över det röda asfalten och luften vibrerar utanför bussens fönster. Det är Sveriges nationaldag och de svenska flaggorna vajar i den ljumma sommarbrisen medan vattnet gnistrar i solglittret liksom hamrad plåt vid sidan av vägen.

Vi är snart framme i Älvdalen igen efter en helt otrolig turnévecka som startade i tisdags då vi klev ombord på M/S Cinderella igen. Båten var i princip fullbokad av glada människor och det blev en kryssning som vi sent skall glömma.

I fredags intog vi Falun och den glädjefyllda Å-Festen. Superbra arrangerat och god mat. Vi vill också passa på att gratulera vinnarna av P4 Nästa:  Andy & The Rockets.

Vi fick en smärre chock när vi klev in på scenen klockan 20:00. Så fantastiskt mycket folk från första ackordet ända in på småtimmarna!

Efter denna energikick så drog vi vidare söderut. En privat spelning i Älmhult stod på programmet under lördagen. Vi blev mycket väl omhändertagna av denna glada samling människor och det blev ett par gästframträdanden på scenen under kvällen. Ett mycket välarrangerat bröllop.

Efter en natt på hotell i Osby trampade vi vidare ner till Tollarp där vi blev mottagna med varm hand och stekhet sol. Vi träffade på bygdens store son Dan Ekborg som bjöd upp till en sång. Vi bjöds på en fantastiskt god lasagne innan spelningen, mumma när man levt på hamburgare och korv i tre dagar. Hemlagat är ju alltid det bästa. Som förband spelade Mr Boogie Boy. Många klassiker bjöds det på. Kvällen blev en riktig höjdare. Flera önskelåtar blev det bland annat bjöd Anders på Last Date så att mannen som önskade låten brast ut i gråt.

Stort tack till alla inblandade under dessa dagar!

Nästa turné siktar vi mot Finland där vi spelar på Ramsholmen, Ekenäs på lördag 11/6 tillsammans med Högtryck. På fredagen ska vi ut och kryssa igen. Denna gång på Silja Galaxy där det blir ”folkparksfest”. Biljetter finnes här.

Glöm nu inte att fira Den Svenska Pilsnerdagen som alltid infaller den 8:e juni.

Resan går vidare mot Älvdalen och vi mötte precis den legendariska bussen ”Gråhund” som årligen åker från Älvdalen till Sweden Rock.

Nu gör vi ett stopp i Vansbro för att,,,,handla korv.

6/6 2022 – 13:10

/Anders