ClassGym och Krogspelningar

Larz Kristerz

ClassGym och Krogspelningar

Hej kära bloggläsare.

På grund av ett haveri på våran ordinarie bloggkamera har det inte blivit så mycket filmat på våra senaste turnéer. Men för er som ändå vill ta del av våra irrfärder och äventyr kommer här iaf en liten kort blogg i skriven form. Det har varit en helg som bjudit på tvära kast och vitt skilda spelningar, och bara, för oss, nya scener.

Helgens turné började redan i torsdags när vi åkte till Mora för att spela på Class gym. Class gym har sin huvudverksamhet i Mora, men har även en lokal i Älvdalen. Vi i L-K har fått ett sponsoravtal med Class gym som innebär att vi får träna i deras lokaler och dessutom får vi god hjälp med deras duktiga personliga tränare. Nu var det dags för temavecka och temat var dans. Plats på scen för Larz-Kristerz med andra ord. Vi riggade upp våra högtalare och instrument i den största träningslokalen på gymmet, som ett stort vardagsrum ungefär. Det var med en liten undran hur det skulle gå som vi bytte om och gick för att äntra scenen. Skulle det komma några som var sugna på att dansa? Det skulle det, visade det sig. En mycket lyckad kväll avlöpte, till största delen i buggens tecken.

DSC_7246

På fredagen var det dags för helgens andra nya scen. Restaurang Liljan i Borlänge har en väl inarbetad livescen med artister och band som Takida och Ison & Fille, Top Cats och The Refreshments. Men nu var det dags att pröva ett nytt koncept, dansband. Plats på scen för… javisst, L-K! det fyllde på bra med folk och framåt kl 23.30 var det smockat framför scenen och det var dags för oss att kliva ut i strålkastarljuset för att göra en 90 minuters show. Snart sjöng folk med i ”Vad har du under blusen, Rut?”, ”Purple rain”, ”Carina” och ”Gasen i botten”. Det blev en mycket lyckad kväll och vi drog oss nöjda tillbaka till våra hotellrum på Best western Gustav Vasa.

Efter en lång sovmorgon rullade vi vidare söderut, mot helgens sista spelning, och den tredje outforskade scenen. Krogen Lite till i Märsta har nyligen börjat blanda ut sina liveuppträdanden med lite dansband. Ett lovvärt initiativ tycker vi. Efter ett lätt kaotiskt pack i en ganska trång lokal med en liten scen kunde vi sätta oss ner och pusta ut med en bit mat och en öl i logen. Vi var lite fundersamma vad som skulle hända under kvällen. Hur skulle vi tas emot av publiken? Skulle det komma publik? Går man ut på dansband i Märsta? Alla våra funderingar visade sig vara helt obefogade. En fullsatt lokal hälsade oss med glada tillrop när vi äntrade scenen och sen var det full sula fram till sista dansen och stängning. En glad arrangör och en lika glad orkester skakade hand med en önskan om ett snart återseende.

Så förflöt alltså denna helg, med många möten med många glada människor. Både gamla bekanta ansikten, och många nya, förhoppningsvis blivande bekanta ansikten.

Många kramar från oss i L-K.

Pax vobiscum.