Vad hände egentligen?

Larz Kristerz

Följ LK på sociala medier

Facebook Instagram Spotify Twitter YouTube (alternative icon)

Vad hände egentligen?

Hej alla läsare!

Nu skriver vi 2023, oj vad tiden går och det känns lite som att vi har förlorat två år på grund av pandemin och medföljande förbud. Pandemin härjar fortfarande även om gemene man kanske har återgått till sin vanliga vardagslunk.

Om vi då tittar tillbaka på förra året, alltså 2022, vad hände egentligen? Vi kan konstatera att det blev ett riktigt bra år för oss i Larz Kristerz trots en otroligt knackig start med både fortsatt hårda restriktioner och två medlemmars avhopp. Robban och Mattias tog beslutet att sluta i bandet och LKs framtid såg riktigt mörk ut.

Hur skulle vi göra, skulle vi lägga ner bandet nu, efter 21 år på vägarna? Tankarna var många men vi beslutade oss för att ta nya tag och kämpa för att hitta två nya medlemmar, men att hitta två personer som passar i Larz Kristerz är inte det lättaste.

Christer Sosa hade vi haft i tankarna redan när Micke slutade 2019, vi visste att han var en riktigt svängig trummis och vi hade setts ute på turné vid några tillfällen, vi blev så glada när han tackade ja. Kent Lindén var i princip självskriven att tillfrågas eftersom hans inhopp under dansbandskampen 2008 och efterföljande turné verkligen har satt avtryck i LK-historien.

Vi gjorde en första repetition i Älvdalen och det kändes verkligen helrätt! Vilket sväng och vilken spelglädje. Larz Kristerz återuppstod där i Kåtilla i april 2022.

Första spelningen gjorde vi i Norge vilket kändes riktigt bra! Äntligen får vi turnéra igen!

Under sommaren fick vi uppleva en massa underbara spelningar. Malung, Hjortnäs, Musik och Motorfestivalen i Älvdalen, Vinön med flera! Eftersom Kent hade en inplanerad resa under Juli så hade vi med oss Magnus Caris och Mattias Bruhn som vikarier.

Vi spelade mer i Norge under 2022 och det tycker vi är jättekul och spännande. Vi gjorde flera festivalspelningar tillsammans med en massa andra grymma band.

Hösten rullade på bra men under en turné så halkar Trond och slår sig riktigt illa och bryter flera revben. Men Trond ser inga omöjligheter i någonting utan ringer sin vän Lars Olsson som genast ställde upp som vikarie. Det ser riktigt illa ut med Trond och han stannar kvar på akuten i Norrköping medan vi rullar vidare mot Träffen i Båberg där vi spelade på kvällen tillsammans med Lars på bas. Lars hängde sedan med på flera turnéer under oktober och november.

Boken om Larz Kristerz släpptes i början av november med pompa och ståt på Älvdalens Biograf. Både nya och gamla LK-medlemmar bjöd på show. Författaren Peter Russberg fanns så klart på plats och Lars Bälter agerade konferencier. Vill du uppleva kvällen så finns det att titta på här.

I slutet av november körde vi igång 2022 års upplaga av krogshowen i Tällberg. Tillsammans med Eva Eastwood och Chris Bergström blev showen riktigt lyckad och vi hade mycket trevligt och mysigt under dessa helger i Tällberg.

Vi vill passa på att tacka alla Er som hänger med oss för ett härligt 2022!

Nu kör vi vidare och ser fram emot ett händelserikt 2023. Musik ska vi släppa på ett eller annat sätt och turnéplanen är fylld av underbara spelningar där vi kan träffas! Närmsta veckorna spelar vi i Halmstad, Skara, Ekebo och Södra Vi. Hoppas att vi ses på någon av dessa ställen.

Ha en fortsatt fin vecka!

/Anders -LK

Här följer några bilder från 2022: